Welkom!

Eergisteren maakte ik een nieuwe pagina op de blog en zwierde de link op Facebook om wat reclame te maken. Iets wat ik anders nooit doe. Ik kreeg fijne reacties en een bericht van WordPress: “Your stats are booming. Looks like Ineken is getting lots of traffic”. 🙂

De trouwe lezers, die krijgen een uitgebreide rondleiding. Zoals beloofd ergens in juni. Wat een feest was het om te vertrekken van een blank canvas en helemaal mijn ding te doen, met mijn Pinterest bord als inspiratiebron. Het is een mix van nieuw en opgefrist oud geworden. We zijn heel blij met het resultaat en hebben er al zalige tijden beleefd.

Het is een appartement op enkele meters van het strand, zonder zeezicht. Het interieur moet dat compenseren, het gevoel geven dat je aan zee bent. Ik dacht aan veel licht en wit, met kleuraccenten in zeetinten. Ik zei het ooit hier al, ik ben een amateur binnenhuisarchitect. Genoeg gebabbeld, we gaan eens rondkijken.

Kom, hang uw jas aan de kapstok. En welkom natuurlijk!

Cadzand - 16

Cadzand - 14

We staan momenteel in de gang. Er staat een “commode” van mijn meme, voorzien van een nieuw likje verf. Ook de spiegel is van haar en kreeg een nieuw kleurtje. In de spiegel zie je een tekening uit 1954, een portret van mijn toen vierjarige mama tijdens een vakantie aan zee. Het had ooit een vaste plek op de naaikamer van mijn bomma. De originele versie van Scrabble kocht ik op marktplaats.nl voor 8€.

Rechts vind je de kleine slaapkamer terug. Rechtdoor de grote slaapkamer, en schuin links de badkamer.

Laten we beginnen met de kleine slaapkamer. Het houten kastje kocht ik met de centjes die ik van meme en pepe kreeg toen ik alleen ging wonen op het Casinoplein in Gent. Het lampje verlichtte vier jaar mijn kot in Brussel, maar kreeg een nieuwe lampenkap. De mooie tekeningen zijn van Blanca Gómez. Het witte, oorspronkelijk houtkleurige, stoeltje heeft een broertje dat op de grote slaapkamer staat. Kleine zus en ik hebben er uren op gesleten terwijl we tv keken bij meme. De zwarte kapstok kocht ik hier. Alles van HAY (kussens, bijzettafeltjes, stoelen eetkamer) en Fermob (terrasmeubels) kocht ik hier. Scherpe prijzen en een uitstekende service door Lisette.

Cadzand - 02

Cadzand - 07

Cadzand - 03

Op de grote slaapkamer kregen de kleerkast en het nachtkastje van meme’s logeerkamer een plekje, nadat ook zij van een nieuw likje verf werden voorzien. Het tapijtje is van Brita Sweden en kocht ik hier, de poster van maan met snor hier. Lampje en plaid komen van Ikea (link lijkt me niet nodig).

Ik was bijna de lichtgevende vuurtoren op de kleerkast vergeten. Die kreeg ik ooit van mijn papa als nieuwjaarscadeau, in de fase dat ik een obsessie had voor vuurtorens. Vraag me niet om dat uit te leggen. Ik vond hem nooit echt mooi, maar een nieuwe kleur deed wonderen en zo werd het na al die jaren toch nog liefde. 🙂

Cadzand - 05

Cadzand - 04

Cadzand - 06

En dan is er de badkamer, mét zalige regendouche. Matje van Ikea, turquoise bekers van Hema en het doucherekje kocht ik hier.

Cadzand - 08

Volg me maar verder door de gang richting woonkamer. Je kan de vintage schommelstoel met Scandinavische roots al zien staan. Zo’n exemplaar stond al héél lang op mijn verlanglijstje en vond ik hier, nadat ik er verliefd werd op dit zeteltje. Ik ging met beide naar huis.

Cadzand - 15

Je passeert rechts de open keuken, volledig in metrotegeltjes. Ik kan er blijven naar kijken, zo schoon vind ik ze. Klok en broodtrommel (en kapstok in de gang) bestelde ik hier. Het tapijtje is er terug één van Brita Sweden.

Cadzand - 13

De super behulpzame Tinie leverde de eettafel. De hanglamp bestelde ik hier, na lang twijfelen. Ze komt pas echt tot zijn recht ’s avonds, wanneer de koperen binnenzijde een warme, gezellige gloed verspreid.

Cadzand - 12

De zetel levert in één beweging, en dat is letterlijk te nemen, twee extra slaapplaatsen op. Altijd handig als er vriendjes of grootouders op bezoek komen.

Cadzand - 01

We hebben (te) lang moeten wachten op het String rek, maar het voldoet volledig aan de verwachtingen. Je kan het nergens zien op de foto’s, maar er hoort ook nog een bureautje bij, vlak onder de mooie print van het lopende meisje op het strand. Deze is van Ian Dutton, geïntroduceerd in Vlaamsch blogland door Oon. Kleine zus was toen zijn eerste klant, weet je nog? Hij wist het wel nog toen ik per mail informeerde naar de print over het meisje. Uitzonderlijk lieve man lijkt me, gebaseerd op ons mailverkeer, en op het feit dat hij mij gratis en voor niks de print opstuurde, omdat hij vereerd was dat ik zijn werk mooi vind. Doe mij een plezier, en bestel een print in zijn shop.

Cadzand - 10

Voor het tv-meubel reden mijn mannen ergens in augustus helemaal naar Vlaardingen. Jah, mama weet wat ze wil en vindt ook meestal wat ze wil. Mijn mannen werden vriendelijk ontvangen door Urbin, terwijl ik met mijn schoonzussen eurootjes verdiende op een rommelmarkt.

Terug naar de rondleiding. De tekening van de zeilbootjes hing in de woonkamer van mijn bomma, en dateert van 1948.

Cadzand - 11

We eindigen op het balkon. Het zuidgerichte balkon, met de Fermob Luxembourg stoelen en tafel in Fjord Bleu. Niet goedkoop, maar de kwaliteit spat er vanaf. Ze zijn zalig in onderhoud, zeker in vergelijking met de houten tuinmeubels die ik hier thuis heb staan.

Voila, we zijn rond! Wat drinkt ge? 😉

Cadzand - 09

Oh ja, ik kocht ondertussen ook nog deze print, die al een plaatsje kreeg in de zithoek. Het blijkt na amper vier maanden trotse eigenaars een waarheid als een koe. De zee is onze “cure” als we even genoeg hebben van de 500.000 veeleisende azalea’s en het bijhorende drukke leven. Eentje ervan kreeg wel een plekje op de tv-kast, maar dat had je ongetwijfeld gezien! 🙂

Salt Water Cure by Tina Crespo

Oops, bijna vergeten … Een dikke merci aan mijn lieve mama (het meisje in de spiegel op de gang), omdat ze super assisteerde en er mee voor zorgde dat ik alles mooi in beeld kon brengen!

10 gedachten over “Welkom!

    • @ Thomas: Maar dit is niet ons huis hé 🙂 Voor ons huis zou ik eerst drie weken nodig hebben om alle potgrond en blaadjes buiten te krijgen :-), en boterhamkruimels en handjes op de vensters, en …

      Like

  1. een huisje (appart) dat met zoveel liefde en gevoel voor schoonheid is ingericht moet zeker succes krijgen op de verhuurmarkt … iemand die er zal verblijven voelt zich dan ook omringd door warmte en genegenheid samen met het “vakantiezeegevoel” kan het niet anders of je ontstresst er helemaal!

    succes tante V!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: