Van delen krijg je

Ik deel graag. Wat er zich in mijn hoofd afspeelt. Wat me raakt, blij of overstuur maakt. Ik moet het delen. Liefst één op één. Aan een tafeltje. Of met woorden op de blog.

Stuur me niet alleen naar een concert, een film, of op reis. Het delen verdubbelt de vreugde bij een treffer, halveert de ontgoocheling bij een misser.

Er is één uitzondering: het dessert tijdens een dinertje. Als het om je vingers bij af te likken is, zal ik je nooit aanbieden te proeven. Vraag je een stukje, dan neemt mijn beleefde zelf over, maar het is met tegenzin. Een kwestie van duidelijkheid.

Ons appartement in Cadzand dan weer wel. We hebben het net een volledig hoogseizoen gedeeld. Voor het eerst. De meest gehoorde reactie toen we besloten te verhuren, was: “zou je dat wel doen, zo’n schoon appartement …” Ik zou bijna getwijfeld hebben, maar ik wou het delen. De plek die ons een zalig rustgevend gevoel geeft, de mooie omgeving ook.

We gaan niet flauw doen over het financiële voordeel. De extra centjes zijn welkom. Maar het zijn toch vooral de enthousiaste, positieve reacties in het gastenboek die me oprecht blij maken. Er zijn zelfs gasten die aan de slag gaan met Scrabble om te uiten hoe tevreden ze terug naar huis keerden. ♥

Cadzand_Gastenboek

11 gedachten over “Van delen krijg je

  1. Het is er dan ook zooooo fijn vertoeven! En dat delen, dat voel je in het hele appartement. Het is met zoveel liefde ingericht, ik voelde me als gast heel erg welkom. Ach, ik wou dat ik vandaag al terug mocht…

    Like

  2. Ik herinner me de foto’s nog van het appartementje. Zeer smaakvol ingericht. Jou een klein beetje kennende als ‘mens’ weet ik dat dit aspect alles compleet maakt.
    Proficiat, het is je van harte gegund !

    Like

  3. Ken je de Eilandtrilogie van Vonne van der Meer? Gaat over een vakantiewoning die te huur is, en welke ruimte ze biedt voor alles wat menselijk is. Misschien leuk om te lezen als je zelf iets verhuurt waarbij je hoopt dat mensen ervan genieten.

    Like

Plaats een reactie