Drie jaar

Waar de liefde groot is gebeuren altijd wonderen. Zo kondigden we drie jaar geleden de geboorte van onze Jef aan (ik ben het grote kleine en kleine kleine man gedoe beu, voortaan dus gewoon hun namen hier).

Twaalf en dertien september 2008 staan in mijn geheugen gegrift, ik kan er aan terugdenken zoals aan gisteren. Drie jaar geleden stamelde ik de woorden “zo’n schoontje” toen ik hem voor het eerst zag. Helemaal ondersteboven was ik, van de perfectie van ons kindje, van de verbondenheid die ik voelde met superman, van de euforie dat het ons gelukt was. Ik werd als een raket naar die roze wolk geschoten (en viel er bij onze thuiskomst als een baksteen weer af, dat ook ja).

Drie jaar moederen. Het deed/doet wat met me. Ik beschouw mezelf niet als een natuurtalent. Ik ben een twijfelmoeder. Toen ik dit las, was het alsof ik in de spiegel keek. Ik bedenk me regelmatig dat als er een sollicitatieproef voor zou bestaan, ik waarschijnlijk de tweede ronde niet zou halen. Ik ben jaloers op moeders die het allemaal met een zekere (schijnbare) nonchalance bolwerken.

Eén ding weet ik echter zeker. Ik hou van dat manneke met elke vezel in mijn lijf. De ontelbare keren dat ik vertederd ben door zijn lach, zijn guitigheid, zijn enthousiasme, … Het doet de twijfels telkens weer als sneeuw voor de zon verdwijnen.

In die drie jaar hebben we hier ondertussen al enkele tradities in het leven geroepen om verjaardagen te vieren. Er is de oranje versie van deze kroon, er zijn de vlaggetjes en de ballonnen, en er worden met ons rond machien verse wafels gebakken.

Gefeliciteerd “ikke sterke man” van ons!

Deze slideshow vereist JavaScript.

9 gedachten over “Drie jaar

 1. ik ben helemaal ontroerd door die liefde die je voelt voor die jongens. Het is inderdaad waar: er zijn zoveel overeenkomsten!
  (maar mijne vent heeft geen geraniumfabriek… of welke bloempjes waren het ook al weer?) 🙂

  Like

 2. Gelukkige verjaardag allerliefste Jefke! Zaterdag maken we er een heel speciale dag van voor jou! Zoals beloofd gaan we een dagje naar de diertjes gaan kijken! We kijken er al heel erg naar uit! Drie dikke verjaardagskussen van ons allemaal!xxx

  Like

 3. Hiep hiep hoera voor Jef! En ook een beetje voor zijn mama natuurlijk. Heel herkenbaar wat je schrijft, maar ik denk eigenlijk dat die twijfels ons net goeie moeders maken… Of toch minstens goed genoeg voor die tweede ronde. 🙂

  Like

 4. Pingback: Toots & Eddy « Ineken

 5. Pingback: Vier jaar « Ineken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: