Wakker

Tijdens onze zomervakantie sliep Jef voor het eerst in een groot bed. Het plan was om hem bij thuiskomst een nieuw bed te kopen, maar het kwam er niet onmiddellijk van. Dit weekend hebben we dan toch eindelijk de daad bij het woord gevoegd en maakten we Ikea onveilig met onze twee zonen. Vooral Tuur is er eentje die me zover krijgt dat ik overweeg om nooit nog een winkel binnen te stappen mét een peuter. Als je toevallig zaterdag rond half 7 aan de kassa’s van Ikea Gent aanschoof, ik was diegene met dat klein, blond, hysterisch brullend opdondertje aan de hand 🙂

Het was ook Tuur die er voor zorgde dat we de daad bij het woord voegden. Hij besloot eerder die dag dat het nog wat vroeg was voor zijn middagdut en kroop uit zijn spijlenbed. Mét slaapzak aan. Hij stond me, naast zijn bed, met van die onschuldige oogjes aan te kijken, toen ik de kamer binnen kwam.

Dat vroeg om een actieplan. Jef schonk zijn dieper spijlenbed aan zijn broer en sliep vannacht voor het eerst in zijn nieuw zelf gekocht groot bed.

Er nestelt zich telkens weer een nostalgisch gevoel in mijn lijf bij al die laatste keren. Ik kan er beter mee om sinds ik mijn blog heb. Het stelt me gerust te weten dat het hier allemaal een plaatsje krijgt en ik een reis door de tijd kan maken, als ik er zin in zou hebben. En ik heb nogal wat over voor mijn archief hier.

Gisterenmorgen lag ik in mijn bed, met mijn iPhone in de aanslag, te wachten op Jef zijn laatste keer ontwaken in zijn spijlenbed. Ik heb hem een aantal weken terug geleerd om ons op een aangename manier op de hoogte te brengen van zijn wakkere toestand. Van zodra hij zijn ogen opende, begon hij te jammeren en te zeuren om “mèèèèèèlk”. En ik was dat beu. Hij bleek vatbaar voor het idee om de dag op een leuke manier te starten. Wat vindt u van dit alternatief? Ik heb nog geprobeerd om er “joepiedepoepie, een nieuwe dag” aan toe te voegen, maar dat bleek iets te veeleisend.

 

Het soundcloud-idee haalde ik bij Ysabje, waarvan ik dit weekend trouwens een leuk cadeauke in mijn mailbox vond. Maar binnenkort meer daarover.

Een gedachte over “Wakker

  1. Wat wordt mijn kleine vriend toch snel groot! Fantastisch hoe je al die kleine details opslaat! Dit wordt echt een mooi naslagwerk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: