Alain & Ysabje

Geen overgrootouders ontdekt deze keer. Wel “food for thought”. Wie hier leest, weet ondertussen dat ik fan ben van Ysabje. Of toch van de blog van Ysabje, waarschijnlijk ook van Ysabje zelf, maar dat is moeilijk te zeggen over iemand die je nog nooit in levende lijve ontmoet hebt.

Ze schreef weer een geweldig stukje. Knal erop, wat mij betreft. Het deed me terugdenken aan die avond ergens in juni, toen ik met open mond zat te kijken en te luisteren naar de uitzending van de TED-talk van Alain de Botton op Canvas. Ik was toen compleet onder de indruk van de 1015 seconden bedenkingen en inzichten met betrekking tot succes in onze hedendaagse maatschappij. Ik wou het filmpje op mijn blog plaatsen, maar kon op dat ogenblik niks beters bedenken dan dat ik onder de indruk was. Ik vrees dat ik toen zelfs het “embedden” van youtube filmpjes nog niet onder de knie had 🙂

Soit, toen las ik dus gisteren het stukje van Ysabje, en dacht ik terug aan Alain, en nu wil ik hen vandaag laten weten dat ik genoten heb van de inspirerende woorden, de prikkels, de “food for thought”. Het geeft me energie, die zeldzame momenten waarbij ik een beetje rechtveer uit mijn zetel of stoel, en begin ja te knikken tegen het scherm.

Als je een versie wil met ondertitels, klik dan hier.

4 gedachten over “Alain & Ysabje

  1. Pingback: Gezocht en hier gevonden: woordrapport | Ineken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: