(Voor)uitzicht

Dit wordt, eind juli, twee weken lang ons uitzicht, en raar maar waar, ik heb nu al het vooruitzicht van het fantastische uitzicht.

De laatste keer uitkijken en toeleven naar een vakantie, was acht jaar geleden. Toen boekte ik rond deze tijd een ticket Australië. Ik stippelde samen met haar een vierweekse rondreis uit en kon 5 maanden lang uitkijken naar wat een zalige tijd Down Under zou worden. Een maand na mijn terugkomst liep ik dé liefde tegen het lijf. Liefde met een grote L, ook iets waar ik al lang naar uitgekeken had. Veel langer dan 5 maanden …

Er valt weinig negatiefs te vertellen over het leven zoals het is, samen met mijn grote L.

Toch is er één onderwerp dat geregeld voor een dik zwart haar zorgt in onze voor de rest zeer lekkere boter. Vakantie, vrijaf, verlof, er op uit, … het zijn woorden die héél klein gedrukt staan in het woordenboek van een bloemist. In mijn woordenboek staan ze vetgedrukt. Onderlijnd. Gemarkeerd in gele fluo.

Het is niet dat er hier 8 jaar geen bestemmingen werden uitgekozen, maar altijd op het laatste nippertje. Na veel zagen van mijn kant. Ik heb heel wat overtuigingskracht uit de kast moeten halen om onze koffers te mogen vullen met meer dan 7 verse onderbroeken voor elk. Onze huwelijksreis was, val niet van uw stoel, 2 dagen Damme. Twee heerlijke dagen wel, onverwachts ook, want het oorspronkelijke scenario was: geen huwelijksreis. Onze trouwdag valt in één van de drukste maanden van de azaleafabriek.

Toen we nog maar met ons tweetjes waren, kon ik er mee leven. Het is wat het is. Het begon pas echt door te wegen toen ik de eerste keer zwanger was. Niet alleen het gebrek aan vakantie, maar ook het gemis van het uitkijken en het wegdromen naar. We hebben er de laatste jaren veel discussies over gehad, over blij zijn met wat je hebt, het al dan niet steek houden van het argument dat een dikke week in de wereld der bloemisten een eeuwigheid is, de zin van zo hard werken en niet de tijd hebben/nemen om te genieten …

Maar kijk, zoals de ondertitel van mijn blog zegt, het gaat hier over grote en kleine wonderen. En dit kan wel als een klein wonder geklasseerd worden. Onze zomervakantie ligt vast. Twee volledige, echt volledige weken Toscane. En nog meer dan 5 maanden om er naar uit te kijken. Ge kunt niet geloven wat voor rust dat in mijn drukke hoofd brengt!

6 gedachten over “(Voor)uitzicht

  1. Moh, dit had zo door mij geschreven kunnen zijn.Manlief klopt hier ook altijd veel uren, en bijgevolg lange dagen. Tel daarbij nog eens de hoop schapen die hij heeft en dat maakt dat wij ook al lang niet meer echt op vakantie geweest zijn. Buiten af en toe eens een weekendje weg. Maar dit jaar gaan we ook echt op vakantie. Het maakt me zelfs niet uit naar waar, als het er maar lekker warm is 🙂

    Like

  2. Pingback: Dag 1: Wind « Ineken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: