Terug onder de kerktoren

Het is vandaag exact 8 jaar geleden dat ik voor het eerst de drie torens van Gent inruilde voor de kerktoren van het dorpje met de zeven eiken. En wakker werd naast een superman. Het is acht jaar geleden dat ik me luidop afvroeg wat “we” nu waren en hij het perfecte antwoord gaf. Acht jaar al. Waar is de tijd? Niet dat het als gisteren lijkt, maar in mijn hoofd zijn wij nog pril.

Vorige week vierden we onze zesde huwelijksverjaardag in New York. Een zalig weekje was het. Ik vertrok met een rugzakje schuldgevoelens, maar keerde terug met een grote koffer energie (+ 2 paar nieuwe schoenen en handtas). We logeerden bij een goede vriend die eind vorig jaar de drie torens van Gent inruilde voor de skyline van New York. Een inburgeringscursus heeft hij niet meer nodig. Mooi om zien hoe die stad op zijn lijf geschreven is, leuk hoe enthousiast hij is over alles wat er te beleven valt, tof hoe hij ons mee op sleeptouw nam en aan zijn nieuwe vrienden voorstelde. We woonden een weekje in New York, voelden ons een weekje “incrowd”. Dé manier om een stad te ontdekken.

De highlights: dj-set in een club in Brooklyn, fietstocht Downtown – Brooklyn Bridge – Brooklyn Heights, aperitieven in The Press Lounge (amazing rooftop views) om de zesde verjaardag van ons ja-woord te vieren, live on American TV tijdens het concert van de voor ons onbekende Band of Horses in Live on Letterman (we zitten op de derde rij, rechts van het middenstuk), bezoek aan 9/11 Memorial, de perfecte chocolat moelleux bij Mémé, de lekkerste pizza ooit bij Ignazio’s vlak onder Brooklyn Bridge, met ons tweetjes uren slenteren door de stad, … Oh ja, we zagen Obama nog even met helikopter overvliegen en landen, die later op de dag ook bij David Letterman verwacht werd.

Samengevat: we had an amazing time!

Deze slideshow vereist JavaScript.

4 gedachten over “Terug onder de kerktoren

  1. oh ja! Als onze zoon oud genoeg is om een weekje weinig tot last te zijn bij mijn ouders dan gaan wij ook met ons tweetjes naar NYC! Staat al jaren op ons lijstje!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: