Vijf!

Jef 5 jaar

Ik ben Jef en vrijdag de dertiende werd ik vijf jaar. Dat komt overeen met alle vingers van één handje. Ik vind koekjes het allerlekkerste wat er is. Of aardbeien, met een heel klein beetje bloemsuiker erop. Ik verslind augurken. Ik ben verliefd op mijn mama, en wil met haar trouwen. Ook met mijn papa. Ik ben heel graag bij hen en vind het niet zo fijn als ze eens weg gaan. Ik slaap het liefste tussen hen in, rug aan rug met mama, en met mijn benen over papa.

Als brood een beetje hard is, gebruik ik mijn vleestanden. Zeg iets over kaka, pipi of scheetjes en ik lach me een breuk. Ik geef graag kusjes, maar veeg erna mijn mond af. Als iets me niet lukt, word ik boos. Woest zelfs. Ik ga graag naar school, maar vraag elke avond, net voor ik in slaap val, of er een halve of een volledige dag op het programma staat.

Papa werkt, werkt en werkt. Mama kookt, kookt en kookt. Ik speel heel graag glijbaantje in bad, samen met mijn broer. Joppe is mijn allerbeste vriend, Thomas mijn held. Rox is cool. Ik kijk er ongeveer elke dag eentje. Het maakt niet uit dat ik alle afleveringen al 20 keer zag. Ik rij met mijn fiets naar school. In supermodus. Onderweg roep ik heel luid “Dag Philemon” naar de buurman die zwaait als ik voorbij race. Later word ik coureur. Ik ben zot van dieren, vooral van paarden. 

Ik weet ondertussen dat ik meer van mama en papa gedaan krijg door af en toe flink te zijn. Ik doe mijn best om rare regeltjes op te volgen zoals aan tafel blijven zitten terwijl ik eet, of dank u zeggen als ik iets krijg. Ik kreeg heel veel cadeautjes voor mijn vijfde verjaardag! Het was een hele leuke dag!

Een magische leeftijd vind ik het, waarbij ze er ergens tussenin hangen, tussen klein zijn en groot worden. Ik zou de tijd bevriezen, als het even kon.

Het is er eentje met een peperkoeken hartje, dat Jefke van ons. Proficiat met je vijfde verjaardag, lief konijn!

5 gedachten over “Vijf!

  1. Je wordt een grote jongen lieve peperkoeken Jef! Ik ben zo fier als een gieter op jou! Ik hou van je! Dikke zoen van Tante prot 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: