Ik hou zo van die …

Mooie dagen natuurlijk. Als ze Johan met zijn lied de ether ingooien, gaat hij steevast luider. Dan ben ik terug 5, en zit ik samen met kleine zus op de achterbank van onze blauwe (of was het beige) Peugeot 504. De zon schijnt en we luisteren naar de Top 30. Papa rijdt en zingt uit volle borst mee, met Johan. Ik herinner het me haarscherp, en ik hou nog steeds zo van die mooie dagen.

Dinsdag was er één. Ik stelde ons nieuwe stekje voor aan de wereld, en de wereld reageerde positief. Ik won een tombola. Winnen is sowieso bijzonder, maar winnen als je buikgevoel aangaf dat je zou winnen, is dubbel zo bijzonder. En ik ging eten met haar, de verpersoonlijking van empathie en positieve energie. Zalig om te voelen hoe wij nog steeds op dezelfde golflengte zitten, ook al zien we elkaar veel minder.

Dinsdag was een ik-dag, en dat kunnen mama’s af en toe wel eens gebruiken.

Dagen van niets kunnen even magisch zijn. Laat daar geen twijfel over bestaan. Mooie tekst van Eva. Ook zij wordt steevast luider gezet, en terwijl mijn kleine kereltjes op de achterbank zitten, zing ik uit volle borst mee.

8 gedachten over “Ik hou zo van die …

  • @ Bentenge: Mooi hé. Ik zag haar voor het eerst als zangeres van Kadril, tijdens een optreden op het zangfeest van den unief (al een tijdje terug dus). Kadril was ik niet zot van, maar van Eva haar stem wel.

   Like

 1. Ik zing nog steeds … nu met kleinkinderen op de achterbank … rijd of in een “platte” of in een “witte” auto … uit volle borst en hoop nog lang vele mooie dagen “mijn” repertoire ten gehore te kunnen en mogen brengen. De tekst van “Een eigen huis” van RENE FROGER moet ik noodgedwongen aanpassen aan de omstandigheden …(mijn ouders …) … maar we blijven zingen, met en voor hen …

  Like

 2. Zo van die ik-momentjes zijn geweldig,…….geniet ervan, samen met uit volle borst zingen, wat mij altijd een geweldig gevoel geeft,……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: