Halfweg

Zes maanden later. Halfweg. En content.

Mijn inspiratiebron voor het “52 broertjes project” heeft ondertussen haar doel bereikt, maar gaat gewoon door. Ik kan me voorstellen dat ik het eind juni moeilijk zal vinden om plots te stoppen.

Het blijkt makkelijk vol te houden

  • omdat ik heel tevreden ben over mijn nieuwe vriend: Mister Fujifilm X100s. Wat een zalig, compact machientje. Zijn objectief met vaste brandpuntsafstand daagt me uit om te experimenteren, om te bewegen in plaats van in te zoomen. Toch verwacht hij geen perfecte kennis van alle technische snufjes om mooie beelden te maken. Ik sleur hem overal mee naartoe, wat ik met mijn Canon spiegelreflex een gedoe vond.
  • omdat ik niet te streng ben voor mezelf. Elke week zeer tevreden zijn met het resultaat is een streven, maar geen vereiste. Ik mag ook inhalen van mezelf, terwijl het de bedoeling was om elke zondagavond drie beelden de wereld in te sturen. Dat lukt niet (alsof we dat niet op voorhand wisten), maar dat is geen reden om het volledige project overboord te gooien. Mild zijn voor mezelf dus. Een vaardigheid die ik algemeen wat meer toepas en me meer rust brengt in het leven.
  • omdat ik ontdekte dat geposeerd of zelfs een beetje geforceerd ook werkt. Mijn modellen zijn bereidwillig op voorwaarde dat het niet te lang duurt. Ze stellen ondertussen ook vanzelfsprekend hun eisen. Zo zei Jef onlangs “Die foto waarop ik in mijn neus peuter, die mag niet op je blog mama”.
  • omdat het project mijn volgers positief beïnvloed heeft naar aantal (verdubbeld) en naar variatie (meer onbekenden en meer mannen). En dat is fijn. Wekelijks bezoek zorgt er voor dat ik nog iets meer mijn best doe, dat ik mijn toestel te voorschijn haal als ik een fotogeniek moment zie passeren.

Op naar meer!

Mijn favorieten:

Broertjes#23

11 gedachten over “Halfweg

  1. Het zijn dan ook zeer vaak mooie foto’s. Zo’n compacte camera staat ook op mijn verlanglijstje voor 2014. Hopelijk helpt dat om het aantal bezoekers op mijn blog verder te stimuleren. Sinds nieuwjaar begonnen met een thema van de dag (maar ook met mildheid voor mezelf als het eens niet lukt…). Ben benieuwd wat het geeft. Als beginnende blogster is het wel fijn om te experimenteren en uit te zoeken wat mensen graag lezen / volgen. Jou wens ik nog zeer veel succes met het verdere genieten van je project. Ik kijk in alle geval uit naar nog meer mooie foto’s.

    Like

  2. Inderdaad een prachtig project. Gaat later ook leuk zijn voor de broertjes, fijne herinneringen aan een heerlijke jeugd. Doet me weeral zin krijgen om ook es te investeren in een deftig toestel! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: