Zoek de verschillen

Na een zomer lang herinrichten, stond mijn virtueel buitenverblijf te lonken. Zo’n eerste schooldag gaf me terug wat tijd om me ongestoord voor mijn computerscherm te nestelen, en te slenteren door de verschillende theme’s van WordPress. Met dit als resultaat. Plezant, zo herinrichten met één muisklik. Beter voor de rug.

Kijk eens rond. Ik vind het passen. Bij mezelf, bij deze plek.

Ik heb een nieuwe lievelingskleur. Het was rood, het is nu lichtblauw. Vandaar dat de achtergrond me aansprak. Geheel toevallig staat hij vol met bloemetjes, vrij te interpreteren als een link naar de azaleafabriek. Het hartje spreekt voor zich. De helft van de tijd schrijf ik over de, of uit liefde voor mijn mannen. Blissful Blog kreeg ik gratis bij het gratis thema. Het is een beetje melig, maar ik ben fan van melig, en van alliteraties. Wie opmerkzaam is merkt een nieuwe schrijfwijze van “ineken”. Voortaan met een kleine i, want daar was iedereen het over eens. Toch?

En toen was het tijd om mijn jongens op te halen na de eerste schooldag. Ik was vooral benieuwd te weten hoe Jef zijn kennismaking met het eerste leerjaar had beleefd.

Er zijn veel verschillen tussen onderstaande foto’s. Links staat de zon hoog, de maïs laag, en rijdt papa niet mee. Rechts net omgekeerd. Links zie je Jef, ontspannen op weg naar één van zijn laatste dagen als kleuter. Rechts is deze morgen. Ook Jef, met grote boekentas en stress in zijn lijf. Hij kreeg geen hap door zijn keel tijdens het ontbijt. Vraagt zich al een zomer lang af “of het wel zal lukken, dat lezen, mama”?

Mama herkent het gevoel, weet dat alles goed komt. Jef laat zich moeizaam geruststellen. Het is wat, groot worden …

Hij was blij en opgelucht, Tuur enthousiast. En mama dus ook, na wat een zonnige, zorgeloze start bleek te zijn!

10 gedachten over “Zoek de verschillen

 1. Tof, de nieuwe look! Na eerst wat heimwee naar de mooie foto die tot nu toe bovenaan stond, was ik helemaal mee nadat ik je post over de herinrichting gelezen had. It makes sense, de herinrichting, en ik hou van dingen die steek houden en kloppen. Hoewel af en toe een stevig pasje uit de maat (letterlijk én figuurlijk) een absolute meerwaarde is. Als alles klopt, klopt het soms niet meer 🙂 Maar dit klopt toch! Toffe post ook over de herontdekking van de zomer. Blij voor jou dat ie zo mooi was! Tot 10 september!! xx

  Like

  • @ Gitte: Toen ik op “thema aanpassen” had geklikt, overviel me ook een gemis naar mijn mooie foto … 🙂 Maar toen dacht ik “laat het los”, zoals Jef en Tuur zingen 🙂 Blij met je op-en-top-Gitte-reactie trouwens!

   Like

 2. Schoon! Het past bij jou en zoals mijn kindjes inderdaad ook luidkeels ‘laat het los’ zingen, denk ik dat we af en toe moeten loslaten om ruimte te creëren voor nieuwe creativiteit. De foto’s van Jef en Tuur komen ook beter tot zijn recht zo. Chapeau! XX

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: