Over projecten en prijzen

Het is eigenlijk niks voor mij, maar ik ben zo makkelijk enthousiast te krijgen. Ik sprong mee op de zotte kar van i. die het in haar hoofd haalde om alle 120 blogideeën uit het Blogboek van Kelly uit te werken. Ik engageerde me voor een nieuw project, terwijl het me niet eens lukte een lopend project deftig af te werken. Tsss …  Gisteren heb ik een tussenoplossing bedacht om 52 broertjes in mijn hoofd te kunnen afvinken. Dat hangt al niet meer in de weg om te starten met dat volgende zotte plan.

Eerst nog even mijn prijzen in ontvangst nemen van Madrina en Tine, die me elk voor een award nomineerden. De ene al wat langer geleden dan de andere … Merci dames! Ik vind het nog steeds ongelooflijk wanneer mijn virtueel plekje anderen opvalt. Ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat ik een beetje eigenwijs beide opdrachten efficiëntsgewijs combineer. Door te antwoorden op de 11 vragen van Madrina krijgt Tine zeker 7 random facts over mij te weten.

Hier gaan we:

Wat is je favoriete kledingstuk?

Schoeisel. In al zijn vormen. Laarzen, pumps, ballerina’s, slippers. Ik kan een outfit pas beoordelen als ik er schoeisel bij aantrek, kom nooit de paskamer uit zonder schoenen.

Waaruit bestaat je ontbijt?

Varieert enorm. Mijn lievelingsontbijt is natuuryoghurt met frambozen, blauwe bessen, een handjevol muesli en een streepje honing erbovenop. Tenminste, wanneer ik in een gezonde bui vertoef. Op andere dagen is een verse 8 granen boterham met een goeie laag Nutella een favoriet.

Wat maakt je verdrietig?

Alle onrecht. Groot en klein. Dat kruipt onder mijn vel. Pessimisme. Mensen voor wie het glas steeds half leeg is. Zwerfvuil. Ik snap dat niet. En het idee dat ik hier nooit of te nooit meer kan aanbellen.

Ben je een douche- of een badpersoon?

Een badpersoon, maar ik neem bijna altijd een douche.

Welk liedje maakt jou vrolijk?

Ik ben meer voor het snijdende lied, waarbij het hartje van krak in twee doet. Er zijn twee categorieën liedjes waarvan ik vrolijk word. Liedjes die er voor zorgen dat mijn lijf als vanzelf in beweging komt. Teardrops van Womack & Womack is er bijvoorbeeld zo eentje. Heel wat werk van Arsenal, waarvan de concerten telkens weer feestjes zijn. Easy van Groove Armada, ooit live gezien in een uitverkochte, gek wordende AB. Moloko: zelfde verhaal. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. En dan is er de categorie nostalgie. Alles van de soundtrack van Dirty Dancing bijvoorbeeld. Ontelbare herinneringen aan de film en de cd. Een eigen huis van Rene Froger of Mooie dagen van Johan Verminnen, omdat ik dan terug op de achterbank bij een luid zingende papa zit. Het kan ook een combinatie van beide categorieën zijn. Rythm is a dancer van Snap! brengt me terug naar een dansvloer tussen tienermeisjes. En deze natuurlijk.

Als je zelf je naam kon kiezen, hoe zou je dan heten?

Als 2,5 jarige was ik ervan overtuigd dat ik Annie heette (omkering van mijn naam), wat ik blijkbaar ook mijn toenmalige juf Sonja wijsmaakte. Ik ben nochtans tevreden met mijn naam. Nooit bewust nagedacht over een andere. Wel over namen voor eventuele dochters die zonen bleken te zijn. Stonden op mijn lijstje: Janne, Clara, Anna.

Speel je een muziekinstrument?

Neen. Ik heb van weinig tot geen dingen spijt in mijn leven, maar vind het doodjammer dat ik indertijd gestopt ben met de muziekschool. Ik ben stikjaloers op mensen die piano kunnen spelen.

Welk boek raad je aan?

Ik lees momenteel te weinig boeken. Ik ben van plan een Kindle op mijn kerstlijstje te zetten. Hij heeft me overtuigd. Soit, de twee exemplaren die het voorbije jaar indruk hebben gemaakt, effenden het pad voor rust in het hart van de chaos. “Identiteit” van Paul Verhaeghe en “De moed van imperfectie” van Brené Brown. Aanraders voor zoekende zielen.

Welke stad wil je graag bezoeken?

Kopenhagen, Stockholm en Berlijn staan op mijn verlanglijstje, maar we trekken binnenkort naar Wenen. Samen met kleine zus en man. We krijgen dat blijkbaar als nieuwjaarscadeau van de ouders. Sjansjaars zijn wij. En lijstjes zijn makkelijk aan te passen.

Welke cocktail drink je graag?

Ik drink weinig alcohol. Op cocktailgebied blijk ik trendgevoelig. Momenteel drink ik dus af en toe een gin-tonic.

Aan welk dessert kan je niet weerstaan?

Vraag me eerder aan welk dessert ik wel kan weerstaan. Elk dessert waarin sinaasappel, of nog erger, sinaasappelzeste verwerkt zit. Al de rest gaat er vlot in.

9 gedachten over “Over projecten en prijzen

  1. Goh, dit vind ik nu steevast de leukste blogpostjes! Jij die me terug meeneemt naar mijn kindertijd, jij die omschrijft wie je eigenlijk bent, en die ik dan perfect herken. Ik ken je zo goed, gaat altijd recht naar mijn hart, zo van die blogpostjes.
    Een traan in mijn ooghoek, altijd, bij zo van die blogpostjes! Mooi zusje! En man en ik kijken heel erg uit naar ons uitje naar Wenen! Wij zijn inderdaad sjansjaars met zo een nest! x

    Like

  2. Nog vergeten, het is nooit te laat om een droom waar te maken, leer gewoon piano spelen! De piano in Heusden wacht waarschijnlijk popelend op jouw handen. DOEN!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: