Familiefotograaf

Ergens eind juni maakte ik deze foto van de 10 kleinkinderen. De aanleiding was het gouden jubileum van mijn schoonouders, meme en pepe voor onderstaande modellen. De vier schoonzussen kwamen samen, brainstormden en namen feestelijke beslissingen met de goedkeuring van de jubilarissen.

Kleinkinderen

Ik kreeg de opdracht om de uitnodiging in elkaar te boksen. Het idee om de kleinkinderen voor de gevel van het grootouderlijke huis te fotograferen, sprong tijdens het douchen in mijn hoofd. Zo gaat dat met ideeën.

Je moet weten, het leven van mijn schoonouders draait grotendeels rond de kinderen en kleinkinderen. We kunnen altijd op hen rekenen, zijn er steeds welkom, gaan er heel graag op bezoek en de kindjes blijven met plezier logeren in dit warme nest. Het is een plekje vol ouderwetse gezelligheid. Het vervangt voor mij persoonlijk zelfs in zeker mate mijn dierbare nummer 11, dat er jammer genoeg niet meer is. Het doel was om dat gevoel gefotografeerd te krijgen. Die ideeën toch …

De kleinkinderen werden ergens eind juni verzameld, wat niet meer vanzelfsprekend is met de drukke agenda’s van de tieners en twintigers in de groep. Het licht zat op het bewuste moment niet goed, maar toch werd er een half uur lang druk geposeerd: mooi op een rijtje, als een treintje, zwaaiend, … Uit de meer dan 100 foto’s koos ik uiteindelijk één van de allereerste testfoto’s. Niks geposeerd en heel spontaan. De helft kijkt niet naar mij, staat heel erg zichzelf te wezen. Zoals ze ook bij meme en pepe altijd zichzelf kunnen zijn. De allermooiste dus.

Op deze foto staan ze allemaal samen voor mijn lens, maar elk van hen heb ik ook al persoonlijk geportretteerd. Toen ik mijn superman 12 jaar geleden leerde kennen, volgde ik avondles fotografie. Ik kreeg al snel de vraag of ik bereid was communiefoto’s te nemen, wat uitgegroeid is tot een traditie. Tantina fotografeert de neefjes en nichtjes op een door hen zelf uitgekozen locatie en krijgt als allereerste van de familie dé outfit te zien.

Voor het ontwerpen van de kaartjes val ik vaak terug op Smartphoto. Levering gebeurt snel (wat handig is voor een familie van uitstellers), de mogelijkheden zijn uitgebreid en de kwaliteit was nog nooit teleurstellend. Ook de uitnodiging voor het gouden feest bestelde ik bij Smartphoto, net als de vergroting van de foto die nu boven de kast van meme en pepe de aandacht trekt.

Tot slot ook nog wat leuk nieuws! Binnenkort (1 april, echt waar) vier ik mijn 5de blogverjaardag en mag ik van Smartphoto iets weggeven aan mijn lezers! Ze noemen dat een giveaway denk ik. 😉 Ik zie dat volledig zitten!

Tot gauw!

25 gedachten over “Familiefotograaf

    • @ Fielosophie: We zijn met velen! 🙂 Eén van de neefjes koos vorig jaar het nieuwe stadion van AA Gent als locatie. Die organiseren zelfs een speciale dag waarop kleine supporters die hun communie of lentefeest doen, zich kunnen laten fotograferen in het stadion. De amateurfotografen waren er goed vertegenwoordigd. 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: