Zilverblauw #fanvan #giveaway

Voor mijn 26ste verjaardag kreeg ik een, toen nog analoge, fotografiecursus cadeau. Goede herinneringen heb ik aan de uren die ik in het KISP in en naast de donkere kamer doorbracht. De allereerste opdracht was een filmrolletje van 24 foto’s vol fotograferen in eigen stad/dorp. Ik woonde toen in Gent en weet nog dat ik een zonnige maandag een half uurtje vroeger mijn fiets op sprong om onderweg naar het werk nog een aantal foto’s te maken nadat mijn inspiratie op zondagnamiddag zoek was geraakt.

De tweede les werden onze foto’s klassikaal besproken en één van de maandagochtend-beelden werd toen door de leerkracht de hemel in geprezen (ik durf me bij momenten iets positiever te herinneren dan het in werkelijkheid was) omdat het qua licht, compositie en whatever één van de betere was. Fijn moment moet ik toegeven.

Na alle lessen en workshops fotografeer ik eigenlijk nog steeds grotendeels op dezelfde manier. Ik kijk naar de wereld in beelden. En af en toe neem ik de moeite om die beelden met een fototoestel vast te leggen. Snel, zonder al te veel na te denken, intuïtief, met het hart. Daarom sprak het boek Shoot! Fotograferen met je hart van Anki me zo aan. Ik ben al jaren fan van haar kleurrijke en stijlvolle blog Zilverblauw. De foto’s van Anki stralen tonnen levensvreugde uit, of het nu een portret is van haar jongens of een beeld van haar net heringerichte woonkamer. In haar woorden legt ze regelmatig een mooie kwetsbaarheid. Een combinatie die me wel meer raakt.

Tijdens een dagje shoppen in Amsterdam met mama en kleine zus, maakte Shoot! deel uit van de buit. Het voorwoord vond ik heel herkenbaar, over moeite hebben met de technische kant van fotografie en het pas echt onder de knie krijgen door volledig manueel te beginnen fotograferen. Iets wat ik zelf pas doe sinds deze kanjer mijn trouwe vriend is. Het boekje staat bol van de tips and tricks, heeft een frisse vormgeving en legt de belichtingsdriehoek (samenspel tussen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde) ongezien helder uit!

Toen ik Anki en haar uitgeverij een mailtje stuurde met het idee een exemplaar weg te geven ter gelegenheid van mijn vijfde blogverjaardag, kreeg ik snel een positief antwoord. ♥ voor enthousiasme! Laat een reactie achter en met een beetje geluk vind je binnenkort een pakketje in je brievenbus! De volgende gulle gever is trouwens Polabora.

Even vermelden dat ik alle winnaars bekend maak op 1 mei. Waag dus gerust nog je kans op een gratis foto op forex!

Shoot!

19 gedachten over “Zilverblauw #fanvan #giveaway

 1. Awel, daar doe ik graag aan mee. Ik fotografeer op het gevoel, door te stelen met mijn ogen = foto’s die ik mooi vind bestuderen, of lezen waar anderen op letten. Ik kan mijn eigen foto’s niet beoordelen, maar er zijn er een paar die ik heel goed vind … Het gros kan nog wat hulp gebruiken, misschien dit boek?

  Geliked door 1 persoon

 2. Hier doe ik graag aan mee. Ik heb een dergelijke mooierd in de kast liggen die het moet afleggen tegen mijn telefoon die altijd op zak is, maar ik mis het om echt bewust foto’s te maken. Ik denk dat Anki met haar boek voor een goede duw in de rug kan zorgen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh ja! Wegens tijdsgebrek gaf ik ergens halverwege een jaar “mijn” fotografiecursus op. Heel herkenbaar: de wereld bekijken in beelden. Dat doe ik constant. In mijn hoofd kadreren, bedenken hoe iets er in zwart-wit uit zou zien, … Een beetje technische info mag wel, en zeer graag uit dat boek zelfs.

  Geliked door 1 persoon

 4. Klinkt als het boek dat mij weer op weg zou helpen om weer meer foto’s te nemen. Ik denk vaak dat iets een prachtig beeld zou opleveren, maar het blijft bij denken, wegens fototoestel niet bij de hand, terwijl ik het vroeger overal meesleepte…

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik denk in foto’s, (vader fotograaf). Maar idd al die termen schrikken me af om het eens serieus aan te pakken. De belofte uit het boek maken mij nieuwsgierig, vandaar deze poging 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik geniet vaak van het fotografiewerk van een ander. Vol bewondering voor het kunnen ‘zien’ van die beelden.
  In de stille hoop hier wat beter in te worden, waag ik mijn kans op een exemplaar van het sowieso al schone boek van Anki …

  Geliked door 1 persoon

 7. Ja, graag!

  Ik probeer nu maar het een en ander met mijn niet-zo-lang-geleden-verworven digitale spiegelreflex en zou het heerlijk vinden als Zilverblauw me aan de hand wil nemen en inspireren.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: