Eentje wel en eentje niet

Ook de blogbuzz al gemerkt rond DagenZonderVlees en de Wijvenweek, waarschijnlijk wel, anders was het geen buzz, niewaar.

We doen er hier aan eentje mee, en aan eentje niet.

Ik heb me ingeschreven voor de Wijvenweek en de banners al gedownload. Net de dagthema’s gelezen en ik ben al aan het schrijven in mijn hoofd … Ik ben benieuwd wat het zal geven om “op commando” te bloggen. Over “maskers af” dan nog wel. Kan alleen maar interessant worden.

Pieter heeft het ondanks zijn schoon ogen niet gehaald. Geen DagenZonderVlees hier. Mijn mannekes eten te graag ballekes in hun soep. Maar we doen sowieso al ons best om toch wat minder vlees te consumeren. Wij kopen elk jaar samen met een aantal andere gezinnen een buurtkoe, waarvan een deel voor ons wordt verwerkt tot worsten, hamburgers, stoofvlees, blinde vinken, … en schoon stukskes vlees voor bij de friet. Dat maakt dat wij zelden tot nooit terug te vinden zijn bij de slager. Geen overzees vlees op ons bord dus. En elke dag koe eten, dat steekt tegen, dus hebben wij hier regelmatig vleesloze dagen, vooral onder de vorm van vegetarische pasta’s. Geen van mijn hanen die ernaar kraait. Om toch iets of wat Pieter tegemoet te komen, koop ik 40 dagen geen vleescharcuterie, wat dan toch voor rollende ogen zorgde bij mijn 40-jarige haan.

En wat de rest van onze ecologische voetafdruk betreft, vind ik dat we een klein steentje bijdragen. Bij de geboorte van Jef gingen we van twee auto’s naar één. We (vooral superman eigenlijk) transporteren onze kleine mannen grotendeels met de fietskar naar crèche en school, er wordt hier met ecover/froggy toestanden gepoetst, er hangt een geen-reclame-sticker op onze brievenbus. Al heb ik soms het gevoel dat het een druppel op een hete plaat is. Eén vriesweek en de azaleafabriek stookt al onze inspanningen de vervuilde lucht in …

3 gedachten over “Eentje wel en eentje niet

  1. Hier van’t zelfde:
    – wijvenweek: yes.
    – dagen zonder vlees: nope; het idee om het ne keer te proberen is er, maar tot nu toe heb ik elke dag al vlees gegeten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: