Wenen, met een vol hart

Prachtige en hartverwarmende ode aan het opgroeien, het familieleven, en het verstrijken van de tijd. Het zou een beschrijving van mijn blog kunnen zijn. 😉

Het was de inleiding die het meer-info-knopje ons gaf nadat we “Boyhood” selecteerden in Film à la carte, een aantal weken terug. Ik wou hem al lang zien, want ik hou van de rechttoe-rechtaanstijl van Richard Linklater.

BeforeSunriseLinklater regisseerde namelijk “Before Sunrise”. Een film die eind jaren negentig deze toenmalige onvoldane, romantische ziel toch enige vervulling bracht. De dialogen, de eenvoud, … Ik keek en smolt.

En hij deed het opnieuw. Zoals “Before Sunrise” mijn twintigjarige zoekende hart aansprak, zo kwam “Boyhood” diep mijn moederhart binnen. Die Richard is ongelooflijk in het portretteren van de schoonheid van het gewone, om het met de woorden van Dirk De Wachter te zeggen.

De dag erop vertelde het internet me dat “Before Sunrise” zich afspeelt in Wenen. In mijn herinnering zat verkeerdelijk Parijs. En geheel toevallig trek ik dit weekend naar Wenen. Met een vol hart, ah ja!

Zeg eens, wat moeten we zeker zien daar in Wenen, zowel voor als na de  zonsopgang?

2 gedachten over “Wenen, met een vol hart

    • @ Eler: Merci voor de tip! En “Before Sunrise” is de eerste van een trilogie, maar de andere twee heb ik ook nog niet gezien. Staan op mijn “to see” lijstje.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: