Te koop: warm hart

Deze week kwam het aan met de post. “warm hart” van Tom Van Ryckeghem. Ik deed de doos open, nam het in mijn handen en sloeg het open. Het plan was om er vluchtig even door te gaan, en er later op de dag rustig in te kijken en te lezen.

Maar dit is geen boek om even vluchtig door te gaan. Het grijpt je naar de keel. Het doet je letterlijk en figuurlijk even stil staan.

Het leven ging snel … Op de kadans van een sneltrein, met de vaart van een vliegtuig, als een razende machine, vooruit, snel, go … We leefden zoals jij het waarschijnlijk ook doet of toch ooit hebt gedaan. Zonder veel te denken, crosten we van Zuid naar Noord, door West en Oost en terug. Onze dagen werden voor ons goed gevuld. Zonder dat we konden beslissen werd ons levenspad met enkele aartsmoeilijke kilometers berg verlegd. Terwijl ik aan een snelheid van 120 km per minuut door het leven raasde, rinkelde de telefoon … plots … Een oorverdovende stilte maakte een eind aan een perfecte zwangerschap. Mijn vrouw kreeg plots meer dan een schattige baby in haar lichaam cadeau. Een leger zwarte soldaten en een chemisch gevecht maken tot vandaag deel van haar.

Dit visueel dagboek gaat over de essentie in dit gekke leven. Over knuffels en warme blikken. Over tranen en trieste woorden. Over gedachten die je best nooit tegenkomt. Over de smerigste hoekjes in deze grootse wereld. Over Kamiliemeters en intieme momenten met ons 4 … koesterknuffels … geheime“vader-zoon praktijken” … Over liefde en veel verdriet. Over echtgenoot en papa zijn …

Maar vooral … over het meest onbetaalbare ter wereld …

Het heftige verhaal van Tom en zijn gezin volgde ik op zijn blog. Er was een tijd dat ik mijn hart vast hield bij elke nieuwe post. Ik herinner me momenten dat ik naar mijn scherm zat te staren en het niet droog hield. Nu is het rustig op de blog, en dat is goed. Ondertussen werd de blog een boek. En wat voor één …

It makes you count your blessings …

Dus koop dit prachtige boek en steun drie fantastische projecten (Speelgoedkoffers voor IZ Gent, Zonnedekens en Cliniclowns). Het zou mijn hart verwarmen als er door dit berichtje 10 extra boeken verkocht worden. Want zeg nu zelf, wie is er niet geïnteresseerd in een warm hart?

© Tom Van Ryckeghem

4 gedachten over “Te koop: warm hart

  1. Ik heb de blog ook een hele tijd gevolgd. Maar toen was er nog geen sprake van een boek; of toch niet dat een uitgever het wou uitbrengen. Zo blij om hier te lezen dat het Tom toch gelukt is. En nog meer dat er rust is gekomen in het gezin. In hoeverre dat dat mogelijk is natuurlijk. Hun verhaal, greep me zo naar de keel dat ik het even heb moeten loslaten. Dankjewel om te delen Ina! x

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: