Onderbemand

We reden op de E19, door de tunnel van de nacht. Met ons twee, de radio op 1. Terug naar huis na een gezellige avond met goede vrienden. The best of buddies. Voldaan door het lekkere eten, maar vooral door het fijne samenzijn en de waardevolle gesprekken.

Wij met ons twee zijn geen praters in de auto. Al helemaal niet ’s nachts. Dat ligt aan mij. Ik luister graag radio in de auto, ben er zo één die regelmatig “sshhht, ik ben aan het luisteren” sist wanneer één van mijn mannen iets wil zeggen tijdens een rit. Vervelend, ik weet het.

Plots greep een lied me, op het middenvak van de E19. Ik herkende onmiddellijk Wannes, niet het lied. Mijn superman kreeg een tik tegen zijn knie: “luister hoe schoon zeg, kent gij’t?”. De volgende dag leerde een virtuele zoektocht me dat Onderbemand het campagnelied van Buddywerking Vlaanderen is. Met de buddywerkingen wil men mensen met een psychische kwetsbaarheid uit hun sociaal isolement halen, destigmatiseren en hun integratiekansen verhogen.

Wat typeert het Wannes om zo’n schoon lied te schrijven dat treffend de waarde van zo’n schoon initiatief weergeeft.

Ik zet het bij deze op mijn bucket list en spreek af met mezelf dat ik me engageer van zodra er ruimte voor is.

4 gedachten over “Onderbemand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: