89

Eerlijk is eerlijk. Hij is er beter in. Maar af en toe schiet ook ik eens uit mijn sloffen om hem te verrassen. Voor zijn 40ste verjaardag die in onze zomervakantie viel, ondertussen al bijna 6 jaar geleden, verzamelde ik een hele reeks filmpjes met verjaardagswensen van familie en vrienden.

Tijdens het snuisteren in mijn beeldarchieven voor de 40ste huwelijksverjaardag van mijn ouders, botste ik  op die filmpjes. Ik was vergeten dat er ook eentje van mijn meme tussen zat. Van ons meme. Binnenkort is het 5 jaar geleden dat we afscheid namen.

Het is ze zo helemaal. In amper 30 seconden. Die “éééé”, dat zachte glimlachje, de kusjes. Met Joske op de achtergrond. Even getwijfeld om dit filmpje hier een plekje te geven, omdat ze zelf schrok toen ze het zag. Ze hangt een beetje scheef in haar stoel, terwijl ze fier en rechtop door het leven wandelde.

Ik zie, ik voel toch vooral opnieuw haar warmte.

Gisteren zou ze haar 89ste verjaardag gevierd hebben.

5 gedachten over “89

  1. Ik deed iets gelijkaardigs, een paar jaar terug. Vroeg aan iedereen met de hand hun favoriet receptje op te schrijven. Verzamelde het in een uniek kookboekje. Het handschrift van wie er niet meer is… elke krul en elk streepje brengt herinneringen mee. (nu ik dit schrijf denk ik, daar maak ik een blogje van).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: