Cijfertjes

Ik heb iets met cijfers, vooral met even cijfers. Mijn lievelingsgetal is 2. Ik denk dat het in mijn genen zit, want nog niet zolang geleden ontdekten kleine zus en ik toevallig dat mama al gans haar kookleven een even aantal aardappelen schilt. Geen haar op haar hoofd dat overweegt om pakweg zeven aardappelen te schillen, dan gaat ze ofwel voor zes ofwel voor acht. Zo erg heb ik het niet te pakken, maar ik heb dus wel een sterke voorkeur voor de even getallen.

Ik vond het dan ook stiekem jammer dat grote kleine man ter wereld kwam op een oneven dag, en dan nog wel een “dertiende”, zowat het lelijkste oneven getal dat er is. Zijn geboortemaand september is ook oneven. Al die onevenheid wordt gelukkig gecompenseerd door een even geboortejaar.

Zelfde verhaal bij kleine kleine man. Oneven geboortedag en -maand, even geboortejaar. Maar, maar, maar … als je beide geboortedata naast elkaar plaatst (13/09 en 19/03) dan merk je een omwisseling van twee cijfers, wat in mijn hoofd een soort van verbondenheid tussen beide data creëert. Zo’n toevalligheid, dat vind ik dus schoon, en daar kan ik kinderlijk enthousiast over zijn. Dat maakt al die onevenheid eensklaps goed!

6 gedachten over “Cijfertjes

  1. kinderen geven je altijd net die dingen die wringen, of die je moet leren, of die je wijzen op je rarigheden. bij jou is dat dus oneven geboortedata. En jij gaat door tot je er toch weer even dingen in gaat zien! 🙂
    bij deze dus: een oneven aantal reacties! oeioeioei! 😀

    Like

  2. Zal ik er ééntje bij doen? Ik heb net als jou iets met cijfers en ook twee zonen. De ene is geboren op 18/07/04 en de andere op 18/05/06. Dat beide data met 18 beginnen is een leuk toeval maar ik vind het even bijzonder dat de som van dd + mm + jj bij alletwee gelijk is. Er lopen dus nog zotjes rond.

    Leuke blog trouwens. Ben hier terecht gekomen via je reactie op blog.vierenveertig.be en heb meteen al je berichtjes gelezen. Heel leuk geschreven!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: