Toots & Eddy

Mijn meme vond dat je af en toe eens goed moest stoefen met je gebroed. Ze deed het met ouder worden meer en meer, en ongegeneerd. Achteraf zei ze ook: “Ik heb eens goed gestoeft met jullie.” Schone gewoonte die we, weliswaar met mate, zullen verder zetten.

We hebben mogelijke opvolgers voor Eddy en Toots op de wereld gezet. Ik schrijf “mogelijke” om toch een zekere zin van bescheidenheid te bewaren.

Vrijdag 25 mei kreeg superman plots het idee om de twee zijwieltjes van Jef zijn fiets te halen. Jef kreeg de uitleg van het juist plaatsen van de pedalen, kroop op de fiets en reed weg. Alsof hij nooit anders gedaan heeft. Niks oefenen. Hij reed gewoon weg op twee wielen. Hij vond zichzelf nu echt wel héél groot, en niet te vergeten “cool”. Wij ook.

Tuur kreeg van Sinterklaas een mondharmonica. Het bleek onmiddellijk een schot in de roos. Hij trakteert ons sindsdien regelmatig op muzikale intermezzo’s en wordt vooral geïnspireerd door Neil Young, die hier vaak door de luidsprekers galmt. We moeten hem enkel nog aanleren om tijdens het optreden rustig te blijven zitten op een barkruk, maar dat is een detail als je het mij vraagt.

2 gedachten over “Toots & Eddy

  1. Pingback: Pepe Wijn « Ineken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: