Rok & Pantalon

We hebben er terug een jaartje naailes opzitten. Qua productiviteit scoorde vorig jaar beter. Ik miste dit schooljaar toch een heel aantal lessen en kan enkel het hoogst noodzakelijke voorleggen om door te stromen naar het derde jaar. Eén rok en één pantalon. Een topper van een rok en een misbaksel van een broek. De laatstgenoemde zal mijn kast jammer genoeg (al dat werk jong) niet uitkomen. Ik krijg de neiging om “Vindegij mijn gat ni terug in deze broek?” te zingen als ze rond mijn lijf hangt. Totaal niet flatterend voor mijn smalle poep. Verkeerde stof gekozen. Het patroon is nochtans een namaaksel van mijn favoriete jeans. De rok daarentegen vind ik zeer geslaagd, heb ik al veel gedragen, en kreeg zelfs al complimenten. Een blijver dus.

We zijn streng wat schoonheid op de blog betreft en geven dus enkel een foto van de geslaagde rok mee.

En toch heb ik veel bijgeleerd dit jaar. Juf Rita is het archetype van een juf. Heel schoolse lessen, met heel veel herhaling. Maar ik heb dat nodig. Naaien met inzicht is haar credo, en ik moet zeggen dat ze er in slaagt om me af en toe mijn gebrek aan natuurlijk naaitalent te doen vergeten.

Het allerbelangrijkste blijft dat ik het nog steeds heel graag doe. Ik heb me dus al ingeschreven voor Blouse & Jurk en heb het voornemen om van elk een topper te maken volgend jaar!

3 gedachten over “Rok & Pantalon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: